• Dolar
    32.205
  • Euro
    35.116
  • Ç.Altın
    4.082
  • Altın
    2.504
KIRIKKALE
25°
02:56

İmsak'a Kalan Süre

ÖNAL; BÜYÜKŞEHİRLERİN İMKANLARINDAN YARARLANMAK İSTİYORUZ

Kırıkkale Belediye Meclisi Ahmet Önal başkanlığında toplandı. Toplantıda Adıyaman ve 14 buyuksehir Belediyesi ile kardeş belediye olunma kararı alındı.


ADIYAMAN İLE KARDEŞ OLUNDU 

Kırıkkale Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Kırıkkale Belediyesi Adıyaman Belediyesi ile kardeş belediye oldu. Belediye Başkanı Ahmet Önal, “Teklif bize Adıyaman Belediyesi'nden geldi. Adıyaman Belediye Başkanımız ile hukukumuz ve tanışıklığımız var. Nüfus olarak hemen hemen aynıyız, ortak proje üretilmesi, heyetlerin karşılıklı görüşülmesi, tecrübeli isimlerden faydalanılmasının Kırıkkale’miz için faydalı olacağını düşünüyorum. Teklif Adıyaman belediyesinden geldi” ifadesini kullandı. 

 

YETKİ ALDI

Başkan Önal, ayrıca 14 büyük şehir belediyesi ile de kardeş belediye olunması yönünde meclisten yetki aldı. Bu konu hakkında da Başkan Önal “Yapmak istediğimiz büyük şehirlerin imkanlarından, koşullarından Kırıkkale’de artıya dönüştürebilme, ortak proje üretme. 14 büyükşehirin gerçek anlamda büyük imkanları var. Büyükşehirden birkaç proje çekebilir isek Kırıkkalemize büyük artı sağlayacağını düşünüyorum. Amacımız büyük şehirlerin imkanlarını, gücünü, kapasitesini Kırıkkale’mizede imkana dönüştürmek için yetki talep ediyoruz” dedi. 

 

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

14545

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647